RUN Winschoten weer een warm succes

De 41ste editie van de RUN in Winschoten werd dit jaar gelopen. Het was voor de toeschouwers een geweldige dag wat het weer betreft, zonovergoten en heerlijk warm. Voor de lopers was deze warmte iets minder ideaal, het lopen was volgens velen zwaar. Toch was ook deze editie, ondanks de twijfel of deze wel door kon gaan enkele maanden geleden, weer een succces.

Bij de mannen won de Nederlander Pascal van Norden de 100 kilometer ultraloop in iets meer als 7 uur met een tijd van 07:06:30. De Belg David Liviau volgde dik 4 minuten later in 07:10:55. Na een kwartier kwam ook Ondřej Velička over de streep. De Tsjech eindigde in een tijd van 07:25:54.

De dames hadden iets meer tijd nodig om de 100 kilometer af te leggen. Hier eindigde de Zweedse Sophia Sundberg op het hoogste plateau op het erepodium. Ze legde de 10 rondjes af in een tijd van 07:54:59. Ze werd bijna een half uur later gevolgd door de Nederlandse Leonie Ton. De tijd op de klok was 08:22:46. Tereza Gecová veroverde het laatste plaatsje op het podium met een tijd van 09:18:31.

De 50 kilometer werd bij de mannen gewonnen door de Duitse Gerrit Wegener in iets meer als 3 uur en bij de vrouwen was het de Tsjechische Petra Pastorová  in 3,5 uur.
De 10 x 10 estafette werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen gewonnen door het Oudman – Valkema Sport Team in respectievelijk 05:47:59 en 07:13:53.

Uiteraard mochten, voordat de volwassenen de startstreep over gingen, ook de kinderen lopen in de Lutje RUN. Ze liepen per leeftijdscategorie hun rondje op het parcours in Winschoten. Ook hier ontvingen de winnaars in de verschillende categorieën een prijs en werden alle nummers 1, 2 en 3 in alle categorieën samen op het podium in een groepsfoto vereeuwigd..

 

 

 

Marcel Lameijer

Fotograaf en eigenaar van deze website