Oprichting 41 Club

Tafelronde 41 Winschoten, wel bekend van o.a. het organiseren van het Tafelhuis, het maisdoolhof en de Oldambtsternachtrit krijgt een “vervolg”.

Volgens de regels van de Nederlandsche Tafelronde dien je op de leeftijd van 40 deze prachtige club te verlaten. Deze regel geldt voor alle tafelrondes in Nederland als wel voor de “Roundtable” in het buitenland.

Er bestaat Internationaal al meer dan 70 jaar een vervolg voor de Roundtable, genaamd de 41 Club. Sinds twee jaar is ook een Nederlandsche 41 Club actief. In Nederland bestaat de 41 Club inmiddels uit 6 afdelingen en de club in Winschoten is dus nu de 7e.

41 Club Nederland is de officiële Nederlandse organisatie voor leden van de Nederlandsche Tafelronde, die vanwege hun leeftijd van 40 uittreden bij hun lokale Tafelronde.

41 Club Winschoten streeft een vijftal hoofddoelstellingen na:

  1. Het continueren van de bevordering van de vriendschapsbanden tussen voormalig leden van de Nederlandsche Tafelronde, zowel in 41 Clubverband als individueel;
  2. Het enthousiasmeren van een actieve deelname van haar leden in nationaal en internationaal 41 Clubverband;
  3. Het toegankelijk maken van ervaring ter ondersteuning van de (lokale) Tafels binnen de Nederlandsche Tafelronde;
  4. Het bevorderen en ondersteunen van internationale vriendschap tussen 41 Clubs en -leden.
  5. Het ondersteunen van “onze” Tafelronde 41 Winschoten tijdens projecten door hen georganiseerd.

Mocht u nu als oud Tafeleraar belangstelling hebben in deze op 09-03-2016 0pgerichte 41 club en u bent tot uw 40ste jaar lid geweest van de Nederlandsche Tafelronde, dan kunt u contact met ons opnemen via 41clubwinschoten@gmail.com

No Images found.

Marcel Lameijer

Fotograaf en eigenaar van deze website