Middeleeuws Winschoten

Het laatste weekend van augustus ging het stadspark in Winschoten even 3 dagen lang terug in de tijd. Inmiddels was het al weer de derde editie, groter als tevoren en druk bezocht. Mede dankzij het mooie weer op vooral de vrijdag en de zaterdag.

Vele kampementen, veld- en podiumoptredens en diverse attracties waren er te zien. Van ridder tot jonkvrouw, van tijdreizigers tot woudelfen. Voor dit spektakel waren honderden acteurs, re-enactors, artiesten, muziekbands, kampementen en entertainers vanuit heel Europa naar Winschoten gekomen om jong en oud te vermaken.

Zo waren er verschillende Steampunk-groepen uit Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en België aanwezig met machines, uitvindingen, stoommachines en vreemde voertuigen. Er stonden onder meer shows op de rol van de Pyro Mechanics met hun tijdmachine op vuur en stoom, de Creature Cabinet of Curiosities, de Delandrov Laboratory, De tijdreizigers van SteamNation, Wupperdampf Laboratorium en de Aether Amt. Het geheel werd georganiseerd onder leiding van Meini Zweep van Zweep Events.

Als klap op de vuurpijl gaf het Vuurgilde demonstraties met onder andere vuurspuwen en kon men hier ook workshops in volgen. De mensen die de workshops volgden gingen samen met het Vuurgilde op de zaterdagavond allemaal naar een groot veld achterop het terrein en maakten op commando van Thomas Meijwaard de prachtigste vuurbollen in het donkere park.

800 9071
« 1 van 112 »

Marcel Lameijer

Fotograaf en eigenaar van deze website