Apparatuur

Voor de verschillende vormen van fotografie zijn verschillende soorten apparatuur nodig. Als uitgangspunt is dit uiteraard een fotocamera. Ik werk met Nikon apparatuur en beschik hiervoor over onder andere twee professionele full-frame camera’s.

Daar naast heb ik de beschikking over een groot assortiment objectieven (lenzen) variĆ«rend van extreme groothoek tot flinke tele. Ik maak bijna uitsluitend gebruik van professionele objectieven. Deze objectieven zijn zwaarder uitgevoerd wat de betrouwbaarheid vergroot, leveren kwalitatief betere foto’s en zijn erg lichtsterk waardoor fotograferen bij slechte lichtomstandigheden en selectieve scherpte/diepte mogelijk is.

In de studio beschik ik over verschillende achtergronden, studiolampen in verschillende sterktes van 200 tot 800 W/s en een hele reeks aan lichtvormers. Daar naast nog enkele effectmachines, kleurfilters en andere accessoires om de foto’s nog creatiever te kunnen maken. Ook werk ik in de studio middels het zogenaamde tethering. Hierbij kan de klant en het team direct op een scherm mee kijken en tijdens de shoot de foto’s al direct beoordelen. Hierdoor ontstaat direct een goed beeld van de te verwachten resultaten en kan eenvoudig worden bijgestuurd om beter aan de wensen te voldoen of om verbeteringen makkelijker te bespreken.

Voor fotoshoots buiten kan ik een studioflitser voorzien van een accu. Daar naast beschik ik over een aantal reportageflitsers die ik op afstand kan bedienen en aansturen zodat ook volgens het zogenaamde strobist principe overal kan worden gefotografeerd en creatief met licht kan worden omgegaan. En uiteraard is de zon vaak ook in meer of mindere mate aanwezige als mooie, creatieve lichtbron.

Voor opdrachten met een hoge betrouwbaarheid heb ik al mijn belangrijke apparatuur die nodig is dubbel uitgevoerd, wordt op meerdere kaarten geschoten en hebben objectieven een overlap. Het verlies van foto’s wordt hiermee tot een absoluut minimum beperkt en zal slechts een zeer beperkt deel van de genomen foto’s zijn mocht het onverhoopt gebeuren. Ook het staken van een opdracht door technische problemen is hiermee bijna uitgesloten.