Laatste nieuws / foto'sZandsculpturen verrijzen in Blauwestad   Zandsculpturen verrijzen in Blauwestad

20140722 - Bij het zuidstrand en het Havenkwartier in Blauwestad worden op dit moment zandsculpturen gemaakt. Verschillende sprookjesfiguren en een groot kasteel worden door de kunstenaars uit het zand getoverd. En terwijl het zand uit de omgeving komt, uit Tynaaloo en Oude Pekela, komen de bouwers soms juist van ver, uit verschillende landen. Het bouwen van de sculpturen kunt u overigens gewoon komen bekijken, u kunt dan zelf de kunstenaars bezig zien.

meer...
 

Nacht van Winschoten 2014   Nacht van Winschoten 2014

20140718 - In Winschoten kwam de nacht langzaam op gang. In de vroege avond waren het vooral ouders met kinderen die nog even kwamen kijken op de markt en de kermis. Later op de avond kwam het feestje pas echt een beetje op gang. De markt zelf lijkt elk jaar minder te worden maar de bands op de verschillende podia doen het prima en ook de horica geniet hier uiteraard van mee. Mede door het mooie weer was het toch een geslaagde nacht.

meer...
 

Duikers Defensie zoeken in vijver Veendam   Duikers Defensie zoeken in vijver Veendam

20140717 - In een vijverpartij aan de Nassaustraat in Veendam is donderdag door duikers naar iets in het water gezocht. De kikvorsmannen van defensie waren op verzoek van de Veendammer politie op zoek naar voorwerpen. Onbekend is waar de duikers in de vijver precies naar hebben gezocht. De politie kon hier lopende het onderzoek geen uitspraken over doen. Wel kon de voorlichter bevestigen dat het in elk geval zeker niet ging om een zoektocht naar een persoon.

meer...
 

Waterfiets voor Zuiderslot Winschoten   Waterfiets voor Zuiderslot Winschoten

20140627 - Bij het Zuiderslot in Winschoten werden vrijdag de bewoners verblijd met een heuse waterfiets. En dit keer niet een fiets om op het water te kunnen fietsen maar een bewegingsapparaat. Het apparaat is voorzien van drie fietsen met drie waterkolommen. Door te fietsen vullen de waterkolommen zich waardoor er tegen elkaar gestreden kan worden. Dit alles om de bewoners meer plezier te laten beleven aan bewegen.

meer...
 

Oldambster nachtrit voor goede doel   Oldambster nachtrit voor goede doel

20140628 – Rondetafel Winschoten (RT41) hield zaterdag weer een Oldambtster Nachtrit door Groningen met korte uitstapjes naar Drenthe en Duitsland. De opbrengst gaat naar Stichting Leergeld. Deze stichting biedt kinderen kansen, die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.

meer...
 

Drakenbootraces haven Winschoten   Drakenbootraces haven Winschoten

20140629 - Vette Bek Dragons zijn, evenals in 2013, winnaar geworden van de Oldambtster Drakenbootrace die zondag werd gehouden in Winschoten. Tweede werd het team van Dijkdorp Drieborg, gevolgd door De Old Drammers, een teams van de gemeente Oldambt.

meer...
 

Havendagen Oldambtmeer   Havendagen Oldambtmeer

20140628 - De havendagen in de havens van Beerta en Midwolda werden afgelopen weekend weer druk bezocht. Er waren tal van activiteiten georganiseerd, zoals het vliegerfeest, een markt, een demonstratie Flyboard en de Blub en andere watersporten.

meer...
 

10 jarig jubileum Berwin Bijholt   10 jarig jubileum Berwin Bijholt

20140628 - De geschiedenis van Juwelier Berwin Bijholt begint rond 1900, als Berend Willem Bijholt de winkel in Nieuwe Pekela overneemt van juwelier Kanning. Sinds 1 juli 2004 zwaait de vierde generatie Bijholt de scepter. Afgelopen weekend werd daarom het tienjarig bestaan gevierd, maar zoals genoemd begint de geschiedenis vele jaren eerder.

meer...
 

  Voor meer albums zie: fotoarchief

Copyright 2011 Home. all rights reserved - by Marcel Lameijer
Free Joomla Theme by Hostgator