Laatste nieuws / foto'sWeer brand bij machinefabriek Winschoten   Weer brand bij machinefabriek Winschoten

20140415 - Dinsdagavond werd er een gebouwenbrand gemeld aan het Sint Vitusholt. Ter plaatse bleek er zwarte rook uit het pand van voormalig machinefabriek NoordNed te komen. De brandweer kon het terrein niet direct betreden en moest een hek forceren. Gezien het eerste beeld werd vrij snel opgeschaald. Een tweede aanrijdende voertuig werd nog even gehinderd door een gesloten spoorwegovergang. Uiteindelijk bleek een auto in een van de loodsen in brand te staan, deze brandde uiteindelijk volledig uit. Uitbreiding naar de loods zelf kon gelukkig worden voorkomen.

meer...
 

Brandweerwedstrijden in hartje Winschoten   Brandweerwedstrijden in hartje Winschoten

20140412 - Zaterdag waren de gehele dag regelmatig sirenes te horen in de binnenstad. De brandweer Oldambt was dit jaar gastheer voor de brandweerwedstrijden of vaardigheidsproeven. In de oude LTS waren twee banen uitgezet voor de wedstrijdteams van de deelnemende korpsen. Op de "112 baan" was een ongeluk geënsceneerd waar een auto een garage was binnen gereden. Hierbij was de bestuurster gewond geraakt en een monteur bekneld. Ook brak er een brand uit bij de gastank. Op de andere baan, de "TS-HD baan" was een brand ontstaan in een gebouw. Twee slachtoffers zaten binnen vast door het vuur en de rook en moesten worden gered. De totaal 19 teams deden mee op één van de banen. Uiteindelijk wonnen de teams van Veendam en Wagenborgen op respectievelijk de 112 baan en de TS-HD baan.

meer...
 

Laatste zondagse jamsessie in Boelies   Laatste zondagse jamsessie in Boelies

20140407 - Zondag konden bezoekers voor de laatste keer naar een zondagse jamsessie in Boelies pub. De volgende jamsessies zullen op een vrijdagavond worden gehouden. Maar er werd wederom gespeeld alsof het echt de laatste keer was. Een gezellige sfeer kenmerkte de middag en avond. Maar ook goede muziek die ontstond uit de ter plekke geformeerde "bandjes" op het podium.

meer...
 

O.D. treed op in dorpshuis Meeden   O.D. treed op in dorpshuis Meeden

20140405 - De band O.D. trad zaterdagavond op in het dorpshuis in Meeden. De 6 koppige band met gedreven muzikanten uit Winschoten en Groningen is opgericht in 2013. De titels van de nummers die door de band gespeeld worden zullen door het publiek niet altijd direct herkend worden, doch bij de eerste tonen van het intro roept men vaak... O, Die! Na een try-out was dit het eerste officiële optreden van de band. Ondanks een paar kleine schoonheidsfoutjes kreeg de bezoeker een geweldige show van een band die al veel meer podiumervaring uitstraalde en een afwisselend repertoire speelde.

meer...
 

Stratenvolleybal Eextahal Scheemda   Stratenvolleybal Eextahal Scheemda

20140329 - Zaterdagavond werd in de Eextahal in Scheemda een Stratenvolleybal toernooi gehouden. Meerdere teams streden in een vriendschappelijk toernooi om de eerste plaats. Op 3 velden werd de hele avond gevolleybald.

meer...
 

Kira Dekker geeft concert voor opname EP   Kira Dekker geeft concert voor opname EP

20140329 - Zaterdagavond, 29 maart, trad Kira Dekker op in Boelies Pub in Winschoten. Ze werd voorafgegaan door enkele bevriende artiesten. De avond was bedoeld om geld in te zamelen voor de EP van Kira.

meer...
 

Ubbo Emmius leerlingen en leraren actie spieren voor spieren   Ubbo Emmius leerlingen en leraren actie spieren voor spieren

20140327 - Ubbo Emmius aan de Bovenburen in Winschoten houdt op donderdag 27 en vrijdag 28 maart actiedagen voor ‘Spieren voor Spieren’. Burgemeester Pieter Smit opende de actie door donderdag 27 maart om vier uur drie leraren van de school op te sluiten in een black box (een soort Glazen Huis). Dit deed hij samen met Vera Hoijtingh, kindambassadeur van de stichting spieren voor spieren. De leerlingen krijgen onder meer informatie over waar spieren voor spieren voor staat en wat het inhoud om een spierziekte te hebben. Ook zijn er diverse (sportieve) activiteiten en wordt er een markt gehouden op het schoolplein.

meer...
 

NOVO neemt nieuw pand Scheemda feestelijk in gebruik   NOVO neemt nieuw pand Scheemda feestelijk in gebruik

20140327 - De nieuwe woonlocatie van NOVO Wgs (Woongemeenschap) Scheemda werd donderdag geopend. Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt en wethouder Bard Boon verrichten om 15.00 uur de openingshandeling. Na een kleine voorstelling en enkele speeches werd een lint doorgeknipt en konden bezoekers het pand bezichtigen.

meer...
 

  Voor meer albums zie: fotoarchief

Copyright 2011 Home. all rights reserved - by Marcel Lameijer
Free Joomla Theme by Hostgator